Начало / Спорт / 800 км на велосипед има вече зад гърба си едногодишният Дани

800 км на велосипед има вече зад гърба си едногодишният Дани

Малкият Даниел, който е само на една година и четири месеца беше един от групата велосипедисти, които ескортираха ветерана колоездач Младен Белчев, който взе искра от Вечния огън пред Мавзолея и запали огън, който ще пренесе от Плевен до Лондон за началото на олимпийските игри в английската столица.

Малкият Дани стоически издържа и жегата, и пътуването до изхода на Ясен, където свирши неговото малко пътешествие.

Оказа се обаче, че момченцето вече има доста километри зад гърба си. На детската седалка на колелото на тати малкият Дани е навъртял близо 800 километра.

„Качихме го на колело веднага след като свършиха студовете и вече три-четири месеца във всеки възможен момент сме на разходка с колелото”, горд е татко Драгомир.

Драгомир  е рехабилитатор по професия и от няколко години работи в Холандия.Винаги е обичал да кара колело, но след като отишъл в Холандия се запалил още повече. Съпругата му, която е държавен служител, също е любителка на велосипедните преходи и поощрява пътешествията с малкия Дани.

Момченцето вече има собствено колело, но все още е твърде малко и недостига педалите му. Ясно е обаче, че много скоро ще стане сериозен велосипедист.

Засега Дани е послушен пасажер, който разглежда с любопитство света от детската седалка, а когато се умори – просто заспива. За да му е удобно на по-дълги преходи, татко му е оборудвал велосипеда си и със специална седалка, чиято облегалка се спуска и се превръща в доста удобно легълце.

Прочетете също:

Кадрови проблеми за Спартак (Плевен) преди мача утре в Созопол

Притеснения в Спартак (Плевен) преди утрешното гостуване в Созопол на едноименния тим. Двубоят е от ...