Акценти
Начало / Образование / 74 първокурсници посрещна Педагогическият колеж в Плевен

74 първокурсници посрещна Педагогическият колеж в Плевен

В Педагогическия колеж днес откриха новата академична година. Тази година в колежа, който е филиал на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий” са приети 74 първокурсници, които ще се обучават в трите специалности – „Начална училищна педагогика”, „Начална училищна педагогика и английски език” и „Предучилищна педагогика и английски език”.

Специални гости на тържеството бяха кметът на Община Плевен Георг Спартански, началникът на РУО Плевен Албена Тотева, директори на базови училища и детски градини – партньори на Педагогически колеж Плевен.

img_7594колеж

В приветствието си по повод откриването на новата учебна година директорът на колежа доц. д-р Емил Бузов подчерта, че „Педагогически  колеж – Плевен е подготвил десетки  и стотици първокласни и компетентни учители, които имат или ще имат възможността да работят в образователната система в условията на закона за предучилищното  и  училищното  образование, който има нужда от подкрепа на млади хора”.

Приветствие   към студентите отправи и  кметът на Община Плевен Георг Спартански, като подчерта важността на учителската професия: „Ако България има бъдеще, то е във вашите ръце! На вас, като бъдещи педагози, ви се дава глина, много податлив за работа материал. Както вие оформите тази глина, такива ще бъдат устоите на държавата и на нацията в следващите десетилетия!”

Пожелания за успешна и спорна учебна година бяха поднесени и от  Председателя на Студентския съвет на Педагогическия колеж.

Церемонията продължи с връчване на студентските книжки и лекция на Мария Конде, представител на УНИЦЕФ в България.

img_7599колеж

 

Прочетете също:

Хората от Гулянци се помолиха за здраве и благоденствие

За осма поредна година жители и гости на Гулянци се стекоха в храма „Св. Георги ...