Акценти
Начало / Култура / 58-я Парад на модата в Плевен представя 12 дизайнерски колекции

58-я Парад на модата в Плевен представя 12 дизайнерски колекции

Георги Ангелов и Габриела Пекова
Георги Ангелов и Габриела Пекова

58-я Парад на модата в Плевен ще представи 12 дизайнерски колекции, информира на пресконференция Георги Ангелов, който е автор на идеята, режисурата, постановката и хореографията. 4 дизайнери ще направят своя дебют на плевенска сцена. Шоу-концерт-спектакълът ще е със специалното участие на дизайнери, завършили мода в Милано, Лондон и София. 40 манекени ще представят колекциите, като най-малката е на 4 години – Габриела Ангелова, а най-голямата е абсолвентката Габриела Димитрова. Почитателите на мъжката мода също ще бъдат удовлетворени.

Настоящото издание на модния форум се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен проф. Димитър Стойков и със съдействието на Плевенски обществен фонд „Читалища” и читалище „Лик”.

Музикалното оформление е на Асен Антонов, музикалните компилации са на перкусиониста и журналист Николай Колев. Публиката ще види Светла Димитрова от „Ариес уникат”, която ще покаже колекции с гръндж и пънк, „изпълнени с много цветове, усмивки и топлота“. Димитър Кръстев от София се завръща след една година в Испания с рокли във всички цветове на дъгата. Теодора Кьосева ще представи улична мода за младите хора и освободените дами. Александра Мешкова ще дебютира на плевенска сцена – тя е завършила мода в Милано, участвала е в престижни форуми още като студентка. Представя се с авангардна и официална мода, но не абитуриентска, а такава за коктейли. Материите са внос от Милано и чужбина.

Марчела от София дебютира с детска мода. Своя колекция представя и дизайнерско студио „Модалаб”, което включва 7 млади и талантливи дизайнери от София, завършили в Милано и Лондон. Галя Златева от Варна ще покаже мода за деца и авангардна мода за дамите.

Натали Александрова от Благоевград, която е завършила мода в Нов български университет и печели конкурс за специализация в Милано, представя официална колекция, достойна за Кан и за Оскарите, поясни Ангелов.

Марта Мешинска от Плевен показва улична мода и мода за млади майки. Тя е на мнение, че „луксът е въпрос на пари, а елегантността – на интелект”. Нейните дрехи се отличават с многофункционалност.

Габриела Пекова от Плевен показва колекция, създадена съвместно с нейната майка Маруся Пекова. В спектакъла участват бижута на Мария Църкова от Плевен и на други автори. Артистичният грим е дело на Снежина Желязкова от Плевен. Спектакълът е със специалното участие на цигуларя Чавдар Вълков и танцьорите от клуба по спортни танци „Дъга” Жени Василева и Боян Бончев.

В спектакъла ще има много изненади. Осветлението, което има специална роля, е поверено на фирма „Рули”. „Съчетал съм по много фин начин пластиката с дрехата, музиката, танца и светлината и мисля, че ще се получи нещо много красиво и нежно. Търсил съм две линии – в първата част на спектакъла акцентът е върху емоцията на времето, в което живеем, освободеността, агресивността в този век, във втората част съм търсил мекотата и красотата на жената, която е създадена за любов и обич”, поясни Ангелов.

Спектакълът ще се състои на 29 юни от 20 часа от Драматично-куклен театър „Иван Радоев”. След него, както винаги, колекциите се разпродават.

Прочетете също:

В село Бръшляница фолклорът е мост към младото поколение

В плевенското село Бръшляница обучават млади танцьори в магията на българския фолклор. Народно читалище „Просвета ...