Акценти
Начало / Образование / 566 кандидат-гимназисти са класирани по първо желание за училище

566 кандидат-гимназисти са класирани по първо желание за училище

566 кандидат-гимназисти са класирани по първо желание в първия етап на класирането след завършен VII клас за учебната 2015/2016 година. За това информират от Регионален инспекторат по образованието – Плевен. Общо 748 бяха подадените заявления от кандидат-гимназисти в област Плевен, желаещи да кандидатстват за прием в държавни и в общински училища, като от тях класирани са 731. 78 от тях са класирани по второ желание, 46 по трето, а 41 – по по-задни желания.
Издържалите приемните изпити ученици, но не подали документи за участие в класирането на този етап, са общо 552. Те могат да участват на трети етап от класирането, в които останат свободни места.
Приетите ученици в първия етап на класирането следва да се запишат в училището, в което са класирани, в периода от 26 юни до 30 юни. Учениците, които не са удовлетворени от класирането си на първи етап, следва да подадат в училището, в което са класирани, заявление за участие във втори етап на класиране, в периода от 26 юни до 30 юни. За неуспелите да се класират и неудовлетворени от втория етап на класиране и тези, които не са се записали, съществува възможност за участие в трети етап от класиране – от 10 юли до 14 юли. Подаването на заявления от учениците за участие в трети етап на класиране ще се извърши в НУ „Единство” – гр. Плевен. За целта следва да се подаде ново заявление в училището-център, в което желанията могат да се подредят отново, съобразно останалите свободни места и резултатите от изпитите на кандидата. След обявяване на резултатите от третия етап на класирането и останалите свободни места следва етап на попълване на незаетите места по училища в срок до 28 юли.

Прочетете също:

България запазва 21-то място в Европа по заболяемост от Ковид-19

Заболяемостта от Ковид-19 в страната на седмична база е 136 заразени на 100 000 население и ...