Начало / Икономика / 4 000 са приетите до момента данъчни декларации в НАП Плевен

4 000 са приетите до момента данъчни декларации в НАП Плевен

Все повече жители на област Плевен се възползват от възможността да подадат годишните си данъчни декларации за доходи по електронен път и да си спестят посещението на офиса на НАП в Плевен на адрес ул.„Дойран“ № 43. До момента в офис на НАП Плевен са приети над 4000 формуляра, като от тях 1110 са подписани с електронен подпис или подадени с ПИК, а 96 декларации са с баркод, съобщават от плевенския офис на приходната агенция. В сравнение с предходната година е отбелязан значителен ръст на използваемостта на електронните услуги предлагани от приходната агенция. Към момента процентът на подадените декларации по чл.50 от ДДФЛ за доходи от 2015 год. за офис Плевен е 27.7%.
Ако декларациите са подадени по електронен път до 31 март 2016 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, припомнят от НАП. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г.
Срокът за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите за 2015 г. изтича на 3 май 2016 г. (30 април е в събота, а 2 май е почивен ден – Великден).
Информация за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски граждани и фирми могат да получат в работно време на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор, както и на място в офис Плевен в отдел „Услуги за клиенти“ и на телефон (064)898 336.

Прочетете също:

Майя Ананиева с престижната награда „Най-добър арт педагог в света“

Ръководителят на арт школа „Колорит” в Плевен – художничката Майя Ананиева, е удостоена с престижната ...