Начало / Здравеопазване / 35% ръст на екипа на лечебни заведения „Св. Панталеймон – Плевен“

35% ръст на екипа на лечебни заведения „Св. Панталеймон – Плевен“

Над 260 са работните места в лечебните заведения „Свети Панталеймон – Плевен”, като последните две години екипът се е увеличил с 35%. Създадената като специализирана болница за активно лечение по ортопедия и хирургия прераства в многопрофилна болница за активно лечение след първите две години.

Само през изминалата 2016 год. над 7 400 души от Плевен, страната и чужбина са се доверили на екипа на МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен“. За същия период в едноименния ДКЦ са проведени близо 57 000 прегледа.

„Горда съм, че заедно с целия екип на лечебните заведения доказваме ежедневно, че в България може да се предлага качествено медицинско обслужване, съчетано с грижа и отношение към пациента.“, сподели д-р Елиза Георгиева, основател и управител на МБАЛ и ДКЦ „Свети Панталеймон – Плевен.

Днес болница „Св. Панталеймон – Плевен“ разполага с три корпуса и 12 клиники и отделения. От 2013 г. тя е акредитирана от Министерство на здравеопазването за обучение на специализанти и има сключен договор с Медицинския университет в Плевен. Здравното заведение разполага със специално изградена зала за обучение. През 2015 акредитацията на болницата е разширена, което дава възможност на лекари по ортопедия да специализират във водеща частна болница в Мюнхен.

Лечебните заведения „Св. Панталеймон – Плевен“  залагат на нов модел, комбиниращ три комплексни фактора – водещи в областта си медици, високотехнологична апаратура и лично отношение към пациента.

За infoPleven

Прочетете също:

20 юли – Международен ден на шахмата

Международният ден на шахмата се отбелязва от 1966 г. в чест на годишнина от основаването ...