Начало / Крими / 35-годишна  е предадена на съда в Плевен за теглене на пари от чужда дебитна карта

35-годишна  е предадена на съда в Плевен за теглене на пари от чужда дебитна карта

Окръжна прокуратура – Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу 35-годишна жена, неправомерно теглила пари от чужда дебитна карта, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

Обвинението срещу Геновева Б. е за това, че на 05.05.2016 г., в гр. Левски, обл. Плевен, използвала чуждата дебитна карта, без съгласието на титуляра и изтеглила сумата 350 лв. Обвиняемата осигурявала прехраната си като събирала билки и охлюви и получавала социални помощи за петте си деца. На 28.04.2016 г. Геновева Б. и сина й събирали охлюви в растителността по улиците на гр. Летница. Около обяд, докато била пред къщата на пострадалата, обвиняемата извикала през оградата към двора, за да иска вода за пиене, но никой не отговорил. Тогава тя влязла в двора и през открехнат прозорец проникнала в къщата, където в една от стаите видяла малка чантичка. Проверила съдържанието й – намерила дебитна карта и Пин-код и ги взела, след което бързо излязла улицата.

На 05.05.2016 г. имала нужда от пари. Знаела, че в началото на всеки месец се превеждат по дебитни карти пенсии и решила да използва открадната дебитна карта. Свързала се със свой роднина и го помолила да я откара до гр. Левски, където от банкомат, след като помолила за съдействия непозната минувачка, изтеглила сумата 350 лв. Геновева Б. е осъждана за престъпления против собствеността.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...