Начало / Общество / 34% с оценка  добър на предварителния изпит по биология в Медицинския

34% с оценка  добър на предварителния изпит по биология в Медицинския

На предварителния изпит по биология за специалностите „Медицина“ и „Фармация“ в  Медицински университет – Плевен, най-голям е делът на оценките добър – 34 %,  следвани от оценките много добър – 26% и отличен – 9%.  Това съобщиха от висшето училище след анализ на резултатите от изпита.

При кандидатите, положили предварителен тест по биология за бакалавърските специалности, също преобладаващи са оценките добър – 34%. Отличните оценки също са с висок дял – 30%, както и много добрите – 22%.

Редовните изпитни дати за специалностите „Медицина“ и „Фармация“ са на 5 юли по биология и на 12 юли по химия, а тестът по биология за бакалавърските специалности е на 27 юли, напомнят от университета.

От тази година се разширяват възможностите на зрелостниците при кандидатстване за бакалавърските специалности – освен с държавен зрелостен изпит по биология, или с тест по биология, те вече могат да кандидатстват и с матура по друг предмет. Има промени и в балообразуването, което става чрез коефициенти, а новата информация е публикувана в Справочника на кандидат-студента на сайта на МУ-Плевен. За „Медицина“ и „Фармация“ се полагат конкурсни изпити по биология и химия, отново с участие в класирането с по-високата оценка от двете изпитни сесии – предварителна и редовна.

Прочетете също:

55-годишен е задържан вчера за управление на автомобил в нетрезво състояние

Около 17:20 часа в град Червен бряг на кръстовище, образувано от булевард „Христо Ботев“ и ...