Начало / Общество / 3.82% е активността в Плевенска област

3.82% е активността в Плевенска област

9 979 души в Плевенска област са отишли до урните и са дали своя вот в провеждащия се днес референдум. Това сочат обобщените данни към 10.00 часа, съобщи председателят на РИК Плевен Евгения Миланова.

Очаквано, най-голяма е активността на жителите на Община Белене – до 10.00 часа там са гласували 9.99% от имащите право на глас. На второ място се нарежда Община Никопол със 7.56%, а на трето – Пордим, с 5.54%. В Община Плевен до урните са отишли 4 462 души от общо 129 340 гласоподаватели по избирателни списъци, което формира активност от 3.45%.

На територията на област Плевен във всички 382 избирателни секции изборният ден е започнал в 6.00 часа, до момента не са постъпили жалби и сигнали за нарушения.

По информация от  МВР – Плевен изборният ден протича нормално.  До 10 часа няма постъпили сигнали в ОД на МВР – Плевен за нарушения на обществения ред, няма ескалация на социално напрежение. Няма случаи на екстремално поведение. Няма инциденти с полицейски служители или случаи на възпрепятстване на служебните им задължения.

Прочетете също:

Съветниците се събират извънредно на 7 декември

Общински съвет – Плевен се събира извънредно за заседание на 7 декември, съобщиха от пресслужбата ...