Начало / Здравеопазване / 28 са подадените заявления  към общинския фонд за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми

28 са подадените заявления  към общинския фонд за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми

До началото на месец юни тази година в Комисията за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми към Община Плевен, са подадени 28 заявления и всичките са одобрени. Това съобщи председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев по време на Деня на репродуктивното здраве, който се проведе в Плевен.

Той посочи, че за Община Плевен е дълг и отговорност да оказва финансова подкрепа на хората с репродуктивни проблеми и припомни, че още 2012 г. Общинският съвет е приел правила за подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми, като всяка година средствата за това се гласуват с бюджета на Общината. Справка за календарната 2017 г. показва, че от подадените общо 55 заявления в Комисията – 50 са били одобрени. Само 5 семейства са получили откази, защото не са отговаряли на изискването за постоянен и настоящ адрес на територията на Общината не по-малко от 1 година от датата на кандидатстване.

Митев съобщи още, че до края на месец юни предстои да бъдат разгледани още 10 заявления. „Не казвам, че средствата, с които помагаме, са достатъчни, но те са подкрепа, на която може да разчита всеки, сблъсквал се с проблема. А за съжаление това е проблем за все повече двойки у нас!“, заяви Мартин Митев.

 

Прочетете също:

Международен ден на снежния човек е днес

На 18 януари се празнува международният ден на снежния човек. Идеята  е на германския колекционер ...