Начало / Образование / 23 предписания за корекция на училищни програми са издали от РЗИ – Плевен

23 предписания за корекция на училищни програми са издали от РЗИ – Плевен

Успешно приключи кампанията за оценка на седмичните разписания на подлежащите на проверка 114 учебни заведения в област Плевен. Това отчете д-р Ирина Джикова от РЗИ-Плевен.  Комисията, извършила оценките на седмичните програми, е издала 121 протокола  и 23 предписания за програми, които не отговорят на изискванията на нормативните документи. Най-често допусканото отклонение е неравномерно разпределение на натовареността на учениците, коментира д-р Джикова.

Училищата, чиито седмични разписания не отговарят на изискванията, имат петдневен срок да ги коригират и представят отново за оценка в РЗИ-Плевен.

Всички училища са представили в срок седмичните си разписания. Според изискванията това трябва да стане най-късно до 10 дни след началото на учебната година. Само едно училище е закъсняло и на директора е съставен акт.

По думите на д-р Джикова всяка година става все по-добро взаимоотношението между здравната инспекция и ръководствата на училищата в региона. Директорите и педагогическия състав съобразяват подготовката на седмичните разписания с изискванията и максимално се стремят да направят така, че да съхранят здравето на учениците, отбеляза д-р Джикова.

Сега предстоят проверки от РЗИ-Плевен за спазване на одобрените седмични разписания в училищата.

Прочетете също:

Коронавирусът днес: 24% от направените тестове са положителни

Лек спад в процента положителни тестове се забелязва днес при сравнение на данните от Единния ...