Начало / Икономика / 22 632 474 лв. е проектобюджетът на Община Червен бряг за 2020 година

22 632 474 лв. е проектобюджетът на Община Червен бряг за 2020 година

Общият размер на бюджета на Община Червен бряг за 2020 година е 22 632 474 лв. В тази сума предвидените приходи за държавни дейности са 14 597 077 лв., а планираните местни приходи – 7 615 538 лв.
Проектът за бюджет на Общината ще бъде разгледан в комисиите, а след това ще се внесе за одобрение и гласуване в Общинския съвет.
Три приоритета си поставя Община Червен бряг с изпълнението на бюджета за тази година: създаване на благоприятни условия за развитие на местната икономика и повишаване стандарта на живот на жителите на общината; създаване на модерна, развиваща се и привлекателна община; търсене на външно финансиране за подобряване на инфраструктурата на населените места в общината.

Бюджетът е съобразен и с тежкото финансово наследство, оставено от предишното ръководство на Общината, заяви новият кмет д-р Цветан Костадинов по време на общественото обсъждане.
При встъпването си в длъжност кметът Костадинов заварва 2 070 000 лева неразплатени задължения. От тях около 600 000 лева са за новоизградения закрит пазар в центъра на града. Около 550 000 лева се дължат на фирмата, която се грижи за чистотата, и на Регионалното депо за отпадъци – град Луковит.
В последната година от управлението предишния кмет – от юни до ноември 2019 г., не са плащани осигуровки на работещите по служебно и трудово правоотношение в администрацията и дейностите към нея. Има просрочени сметки за ток и телефон. Поемани са ангажименти за разходи без тяхното обезпечение, налице са санкции по европейски проекти, сключвани са разточителни граждански договори. Отклонявани са средства за делегирани от държавата дейности (предвидени за образование и социални дейности) и с тях са извършвани разходи, които не са били предвиждани, бе посочено при обсъждането на проектобюджета.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...