Начало / Здравеопазване / 219 се явиха на тест по биология в Медицинския

219 се явиха на тест по биология в Медицинския

В 7.45 ч беше изтеглен изпитен вариант №20 за теста по биология за осем специалности на бакалавърските програми в Медицински университет – Плевен. На изпита се явиха 219 кандидати, които имаха на разположение два астрономически часа за решаване на теста.

Още утре резултатите от този последен изпит от кандидатстудентската кампания в плевенското висше училище ще бъдат изнесени, а на 30 юли ще излезе и първото класиране.

Общият брой на студентите, които ще бъдат приети по държавна поръчка в бакалавърските програми по специалностите на Факултетите „Здравни грижи” и „Обществено здраве”, както и на Медицинския колеж към МУ-Плевен, е 201. Новоприетите студенти за обучение по специалностите «Медицинска сестра» и «Акушерка» към Факултет «Здравни грижи» ще са съответно 50 и 28. В Медицинския колеж по специалността «Медицински лаборант» ще се запишат 30 студенти, за «Рентгенов лаборант» – 18, а по 20 студенти ще се обучават в специалностите «Социални дейности» и «Помощник-фармацевт». Във Факултет «Обществено здраве» 15 ще бъдат приетите студенти по специалността «Опазване и контрол на общественото здраве» и 20 по «Медицинска рехабилитация и ерготерапия».

Общият брой на подалите документи за бакалавърските програми е 565, като 245 от тях ще участват в класирането само с оценката от матурата.

Прочетете също:

В Медицински университет – Плевен ще разкриват нов факултет

Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) изготви проект за разкриване на ново основно звено в структурата ...