Начало / Последни новини / 20 клуба ще представляват Плевенска област на VIII Конгрес на БФС

20 клуба ще представляват Плевенска област на VIII Конгрес на БФС

20 футболни клуба от Плевенска област имат право на глас на VIII-ия Отчетно-изборен конгрес на Българския футболен съюз (БФС). Става въпрос за 4 клуба, участващи в първенството на Северозападна Трета лига, 5 от А областна футболна група (ОФГ), 9 от Б ОФГ и 2 клуба, развиващи детско-юношески футбол. Изброениета са регистрирани членове на БФС. Конгресът ще се проведе утре, 16 февруари от 10:30 часа в зала „София“ на столичния хотел „Маринела“.

Общо 547 футболни клуба от цялата страна имат право на глас на VIII конгрес. На заседанието ще бъде предложено приемането 117 клуба за пълноправни членове на БФС, а други 145 клуба да бъдат изключени, тъй като не развиват дейност.

Основната точка в дневния ред на VIII конгрес е избор на президент на родната футболната централа. В отдел „Деловодство“ на БФС са внесени три кандидатури. На настоящият президент Борислав Михайлов, първоначално бе издигната от ПФК Левски (София), а след това и от ПФК Славия (София), Пирин (Разлог), Места (Хаджидимово) и ФК Хебър 1918 (Пазарджик). Ивайло Дражев е издигнат от Ботев (Болярово), област Ямбол. Любослав Пенев от Черногорец (Ноевци), област Перник.

Новият президент на БФС ще бъде избран с гласуване. След това той ще оповести екипа си, с който ще работи – Изпълнителен комитет на БФС.

В края на миналата година настоящия Изпълнителен комитет гласува бюджета на БФС за 2018 г., който възлиза на 19 милиона и 100 хиляди лева, при прогнозен ръст на приходите от 6 милиона лева.

Снимка: pazardjik.marica.bg

Прочетете също:

Задържаха шофьорка след опит да избяга от полицейска проверка

На 10 август в 16:30 часа на улица“Иван Вазов“ в Плевен  служители от сектор „Пътна ...