Начало / Култура / 20 дизайнери показват над 200 модела в Парада на модата в Плевен

20 дизайнери показват над 200 модела в Парада на модата в Плевен

За 68 пореден път в Плевен ще се проведе Парад на модата по идея, режисура, постановка и хореография на Георги Ангелов. В неделя, 16 декември, на сцената на ДКТ „Иван Радоев” ще дефилират манекени с модели на 20 дизайнери. Те ще представят над 200 модни облекла, каза днес на пресконференция в Пресклуба на БТА Георги Ангелов, представяйки участниците в зимния Парад на модата.

Наред с добре известните вече на плевенската публика дизайнери – Илона Шаламанова, доц. д-р Мариела Гемишева, Светла Димитрова – „Ариес уникат”, Димитър Кръстев, Теодора Кьосева, Елеонора Друмева, ще се изявят и техни млади колеги. Девет от тях ще дебютират на сцената на Парад на модата.

Публиката ще има удоволствието да се наслади на един истински спектакъл, в който мода, музика и танц се преплитат в едно цяло. Ще се пренесе в един красив свят на мода и на музика, подчерта Георги Ангелов, допълвайки, че ще звучат едни от най-красивите балади от 60-те години насам. Музикалният подбор е на Николай Колев, музикалното оформление на Асен Антонов. Ще участват танцьори от Клуб по спортни танци „Дъга” – Плевен, гримът и прическите са на студио за красота „Дриймс”, ще звучат изпълнения на Марина Бадева и Стефани Славчева – ученички на вокалния педагог Анелия Дечева.

Интересът към форума е много голям, през годините той затвърди високото професионално ниво, на което се провежда, изтъкна Ангелов.

Ще бъде показана официална и ежедневна мода, облекла за деца и тийнейджъри, авангардни  модели. Ще има модели уникати с ръчна бродерия.

„Целта  на Парада на модата от самото му създаване винаги е била Плевен да бъде моден център. Тук идват утвърдени дизайнери от София и цяла България, повечето от тях реализирали се в чужбина, те  носят полъха на световните тенденции”, обобщи Георги Ангелов.

По традиция колекциите след спектакъла се разпродават.

Парадът на модата се провежда под патронажа на кмета Георги Спартански, със съдействието на Община Плевен, Сдружение „Плевеннки обществен фонд Читалища”, читалище „Лик” и с подкрепата на ДКТ „Иван Радоев”, ПГЛВ „Ал. Стамболийски” – Плевен, ПГ по туризъм „Ал. Константинов” – Плевен и други.

Началото на модния спектакъл е от 19 часа, на 16 декември, в ДКТ „Иван Радоев”.

 

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...