Акценти
Начало / Икономика / 20 години МЕТРО България и 11 години МЕТРО Плевен

20 години МЕТРО България и 11 години МЕТРО Плевен

С партньори и приятели днес в МЕТРО Плевен бяха отбелязани две важни за компанията годишнини – 20 години от стъпването на МЕТРО на българския пазар и 11 години МЕТРО в Плевен.

Управителят на МЕТРО Плевен Павел Илиев отправи благодарност към клиентите и партньорите на магазина за доверието през изминалите години.

„Основна цел на компанията е не само да бъде лидер в търговията на едро и дребно, а да развива бизнес средата в районите, в които има свои обекти, и в цялата страна. Това развитие нямаше да бъде възможно без нашите клиенти, партньори, приятели и служители”, каза в приветствието си управителят на МЕТРО Плевен.

Той изтъкна, че без устремеността и хъса на екипа на МЕТРО Плевен не би било възможно отбелязването на този прекрасен празник. „Самият факт, че 40 процента от служителите са 11 години в компанията, показва колко са важни хората за нас и духа МЕТРО, който те носят”, отбеляза Павел Илиев, подчертавайки, че е горд да бъде част от такъв сплотен колектив „за когото трудностите не са пречка, а стимул да върви напред”.

По повод събитието домакините бяха подготвили пъстра празнична програма, която завърши с разрязване на голяма торта с логото на МЕТРО. Честа да я разрежат имаха управителят на МЕТРО Плевен Павел Илиев и изпълняващият длъжността кмет на Плевен Милен Яков.

МЕТРО отваря своите първи два магазина в България преди 20 години в София и Пловдив, за да положи началото на модерната търговия в България и подкрепи успеха на хиляди български независими предприемачи.

За 20 години, най-големият търговец на едро в България, превърна непознати преди търговски практики в обикновено ежедневие като промоционална поща, офертите с търговски отстъпки, клиентските карти, баркодът върху опаковката, защитата на клиентските права.

През годините компанията подава ръка и на хиляди български производители, за да развият успешно своя бизнес на локалните пазари, както и да намерят признание в Европа и по света. Днес 11-те магазина на МЕТРО в страната  осигуряват на над 400 000 бизнес клиенти достъп до най-широк професионален асортимент от търговски решения за техния бизнес – повече от 40 000 хранителни и нехранителни продукти от България и света, под един покрив, с гарантирана проследимост и високо качество, на конкурентна цена. Инвестициите на компанията в България надхвърлят 400 милиона лева.

МЕТРО разполага с най-широкия асортимент от над 1100 български и чуждестранни червени и бели вина от Стария и Новия свят. МЕТРО София е оазисът на любителите на традиционна и крафт бира с асортимент от над 140 различни марки от над 22 страни. Повече от 3000 български и чуждестранни млечни продукти осигуряват качеството и вкуса, така необходими за кухнята на всяка пицария или ресторант. Модерните Био отдели предлагат широк асортимент от 100% биосертифицирани продукти. Близо 60 вида 100% чист български мед могат да бъдат открити на рафта във всеки магазин.

Иновациите винаги са били в основата на успеха на МЕТРО. През 2002 година компанията отваря първите в България рибни отдели, в които чрез уникална хладилна верига, над 90 вида риба и морски дарове от световния океан достигат до кухнята на българските шеф готвачи и до трапезата на любителите на морската храна.

Над 400 български фермери снабдяват директно магазините на МЕТРО с плодовете на българската земя, за да осигурят качество, вкус и невероятно изживяване за гостите на българските ресторанти – на море или на планина. Ефективна система за доставки снабдява клиентите на компанията с избраната от тях стока до самата врата на техния магазин, хотел или ресторант.

За втора поредна година МЕТРО получава признанието „Топ работодател на България“ в резултат на стремежа си да предложи по-добра работна среда за екипа, който всекидневно се грижи за клиентите на компанията. Като част от METRO Group МЕТРО стана лидер сред световните търговци в индекса за устойчиво развитие на Dow Jones.

Прочетете също:

Прекъсвания на електрозахранването в части от община Плевен ще има на 28 май

Ремонтни работи по електропровод 110 kV, който е собственост на Електроенергийния системен оператор, налагат промяна ...