Начало / Здравеопазване / 20 варицели и една скарлатина за седмица в Плевенско

20 варицели и една скарлатина за седмица в Плевенско

За периода 22 – 28 февруари в отдел ПЕК на Регионална здравна инспекция – Плевен са регистрирани общо 32 заболявания, срещу 41 за предходната седмица. От групата на чревните инфекции са съобщени 10 случая, срещу 8 за предходната седмица. Те се разпределят между два ентероколита – по един в Плевен и Пелишат, 8 ротавирусни гастроентерита – по два в Плевен и Долни Дъбник, по едно в Кнежа, Левски, Биволаре и Бохот.

От групата на капковите инфекции са регистрирани 21 случая, срещу 30 за предходната седмица. Те се разпределят между 20 варицели – 12 в Плевен, три в Левски, две в Опанец и по една в Бъркач, Крушовица и Рупци, и една скарлатина в Плевен.

От групата на невроинфекциите е регистриран един случай на ОВП в Брест, като за предходната седмица няма регистрирани случаи.

От групата на половопредаваните инфекции няма регистрирани случаи, като за предходния период са регистрирани три случая.

Прочетете също:

Новият заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Плевен встъпи в длъжност

Прокурор Венцислав Фердинандов встъпи днес в длъжност заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Плевен, съобщиха от пресцентъра ...