Акценти
Начало / Общество / Обявиха дарителска кампания за ремонт на зали в училището в Пордим

Обявиха дарителска кампания за ремонт на зали в училището в Пордим

Националното сдружение на сираците в България започна благотворителна кампания за събиране на средства, необходими за цялостен ремонт  на двете зали за народни танци и хореография на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ град Пордим. В училището се обучават годишно близо 300 деца от 1-ви до 12-ти клас, които попиват тънкостите на народните танци. Талантливите ученици печелят много национални награди в конкурси и фестивали и заслужават да се обучават в прекрасни условия.

„Сдружението над седем години работи с училището и подкрепя много инициативи за подпомагане на деца в неравностойно положение. Надяваме се на активната подкрепа на добри хора, фирми и организации. С тази инициатива искаме да запазим и съхраним българщината“, съобщи Председателят на НССБ Слави Михайлов.

Необходими са около 20 000 лева за ремонта. До този момент е събрана сумата от 1 400 лева, като сред дарителите са Кметът на Пордим Детелин Василев, Председателят на Общинския съвет в Пордим Катя Димитрова, Ректорът на МУ – Плевен проф. Добромир Димитров и др..

Средства може да бъдат дарени чрез банкова сметка:

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА

титуляр: Национално сдружение на сираците в България,

IBAN: BG82FINV91501203760211,

BIC: FINVBGSF,

основание: Дарение за ремонт на зали в град Пордим.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...