Начало / Последни новини / 19 медала за състезателите от клуб „Спартак 14” – Плевен от виртуален турнир  по Шотокан ката

19 медала за състезателите от клуб „Спартак 14” – Плевен от виртуален турнир  по Шотокан ката

70 състезатели от 11 клуба в страната участваха в необичайния по рода си виртуален турнир в дисциплината Шотокан Ката, организиран от Българска федерация Шотокан карате-до и група инициативни шефове на клубове по Шотокан карате-до, със съдействието на главен съдия на федерацията Сенсей Антон Въндев.

Турнирът се проведе от 23 до 25 април 2020 г. Състезателите взеха участие в дисциплината Ката индивидуално, която за настоящата ситуация се оказа най-рационалната форма за съревнование между трениращите Шотокан.

Те изпълниха Ката за техническото си ниво, представена на видеозапис с добро качесво в един състезателен кръг.

Съдийската колегия беше в иновативен състав – в турнира взеха участие младши- съдии, които притежават висши ученически степени (кафяви пояси)  и майсторски степени  – дан ( черни пояси), като повечето от тях предстои да се лицензират като съдии на БФШК.

Сформираните четири съдийски екипа бяха обучени интерактивно чрез  онлайн платформа,  като към всеки съдийски екип беше присъединен лицензиран съдия- отговорник. От СКК „СПАРТАК  14“ – Плевен в съдийските екипи участваха  Ивайло  Боев  – 2 дан, Мирела Йолова – 2 дан, Натали Йонкова  – 1 дан, Габриел Рупчански – 3 кю.

Лицензираните съдии, които съдействаха за организацията на работата на младшите съдии са Сенсей Светла Костова, Сенсей Владимир Вътев, Сенсей Иван Тодоров и Сенсей Емил Димитров.

Във виртуалния турнир участваха 19 състезатели на СКК „Спартак 14”, които спечелиха 19 медала – 6 златни, 7 сребърни и 6 бронзови.

За победителите са осигурени дипломи и предметна награда от Българска Федерация Шотокан Карате-до и организационния комитет, които ще бъдат връчени публично на първото организирано мероприятие от спортно-състезателния календар на БФШК.

„Целта на инициативата ни е да поддържаме състезателния дух и мотивацията за практикуване на Шотокан Карате на трениращите ни“, споделиха клубовете от организационния комитет.

Те се обръщат с апел към  всички отговорни спортни институции в РБългария да обърнат внимание на функционирането на спортните клубове в този дълъг период на невъзможност да се практикува в зала.  „Уважаеми отговорни спортни институции, клубовете изпитват огромен дефицит на финансови средства, за да оцелеят в тази криза! Спортистите ни напълно губят възможността да са физически активни предвид наложените от правителството ограничителни мерки за спортуване, и въпреки това ръководителите и треньорите на спортните клубове правят и невъзможното да активизират активността на спортистите си, но без финансова и ефективна подкрепа, съществува реална заплаха много клубове да преустановят дейността си”, се казва в апела.

Прочетете също:

Гледат мярката за неотклонение на заподозрените за убийството в Кнежа

Съдът в Плевен днес разглежда мерките за неотклонение на двамата обвиняеми от Бяла Слатина, заподозрени ...