Начало / На фокус / 167 здравни специалисти получиха дипломите си на празника на Медицински университет – Плевен

167 здравни специалисти получиха дипломите си на празника на Медицински университет – Плевен

В препълнената зала „Магнум” на Втора клинична база днес се проведе церемонията по връчването на дипломите на випуск 2016 на Факултет „Здравни грижи“ и Медицински колеж.

На двойната промоция дипломите си получиха 167 здравни специалисти. Медицинският колеж връчи дипломи на общо 90 дипломанти със среден успех на випуска Много добър 4.98 от специалностите „Рентгенов лаборант“, „Медицински лаборант“, „Социални дейности“ и „Помощник-фармацевт“. Броят на отличниците на колежа е общо 21, които бяха удостоени с плакети и материални награди. На тържеството Факултет „Здравни грижи“ изпрати своя осми пореден випуск от общо 77 млади бакалаври. От тях 52 са медицинските сестри, със среден успех Много добър 4.56. С най-висок успех  – Отличен 5.80,  от медицинските сестри се дипломира Теодора Руменова Дакова. Трима са мъжете, които ще упражняват професията на медицинска сестра, които се нареждат също сред отличниците, а с най-висок успех е Петър Красимиров Караджов. От випуска 25 са дипломираните акушерки, със среден успех Много добър 4.56. Отличник на випуска е акушерката Дафина Руменова Борисова.

img_5671mu-diplpmi

Всички абсолвенти получиха дипломите си от ректора на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов.  Преди това той поздрави всички дипломанти, като отбеляза, че те са новото можещо и знаещо поколение. „Ние, вашите преподаватели, вярваме, че точно вие ще се борите за свят,  в който моралът и човешките ценности, и уважението са живи, за общност, която брани своята култура, своята традиция и своята история”, каза проф. Томов и отбеляза, че младите специалисти получават дипломите си в навечерието на един много важен празник – Деня на народните будители. Ректорът нарече възрожденци на днешното време преподавателите от Медицинския университет, които разкриват нови хоризонти пред своите студенти и ги въвеждат в тайнството на науката и знанието.

Абсолвентите бяха поздравени и от името на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Поздравът поднесе Надя Димитрова, председател на плевенския клон на съсловната организация.

Отговор на поздравленията от името на абсолвентите направиха отличниците на випуска акушерката Дафина Борисова и медицинска сестра Теодора Дакова.

img_5676mu-diplpmi

Специален поздрав към дипломантите и техните близки поднесе хор „Звъника” с диригент Ваня Делийска. След което дипломантите положиха клетва, която е своеобразно кръщение за тях в професията.

Поздравителни адреси бяха изпратени от областния управител Ралица Добрева, Мартин Митев – директор на РЗОК – Плевен, доц. д-р Цветан Луканов – изп. Директор на УМБАЛ – Плевен и други.

img_5661mu-diplpmi

img_5659mu-diplpmi

Прочетете също:

Новият заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Плевен встъпи в длъжност

Прокурор Венцислав Фердинандов встъпи днес в длъжност заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Плевен, съобщиха от пресцентъра ...