Начало / Култура / 15 деца от арт школа „Колорит” – финалисти в Световния арт шампионат 2017

15 деца от арт школа „Колорит” – финалисти в Световния арт шампионат 2017

Пореден успех записа в историята си плеветската арт школа „Колорит”. Този път тя идва от САЩ, където 15 деца от школата спечелиха участие във финала на Световния арт шампионат 2017. Те успяха да постигнат този успех сред конкуренцията на десетки хиляди деца от цял свят.

Световният конкурс се организира от GOA ”Global Open Art”, чиято цел е да разпознава и подкрепя артистичните млади хора, като им предоставя възможност да развиват своя талант и създават стойности чрез изкуството за себе си и другите.  „Темата за 2017 беше „Щастието”. Децата от „Колорит” отразиха в своите живописни творби щастието като търсене, очакване и споделяне. Понякога то е в срещата с любим човек, животно или докосване до природата”, разказа Майя Ананиева, арт педагог на малките колоритчета.

Наградените финалисти са : Ивайла Петрова, Петър Петров, Никола Ангелов, Лора Чолакова, Катрин Илиева, Александра Георгиева, Иван Любенов, Антонио Спасов, Християна Дечева, Милица Славкова, Анна Петрикова, Елеонора Герганова, Калина Христова, Ана Танова, Огняна Габровска, Ерика Лишковска.

 Ръководителят на школата Майя Ананиева е удостоена със Сертификат за творческото асистиране на малките художници и успешното представяне на страната ни в Световния арт шампионат 2017. Тя е утвърдена за световен член на GOA и ще презентира  конкурса за 2018 година.

 

Прочетете също:

Детските градини в община Пордим получиха дарение

Детските градини в населените места на община Пордим получиха голямо дарение от „Метро“ Плевен, народния ...