Начало / Образование / 13 начални училища от Плевен ще участват в състезание по правопис и правоговор

13 начални училища от Плевен ще участват в състезание по правопис и правоговор

Започнаха училищните кръгове на тазгодишното издание на състезанието по правопис и правоговор „Буквоплет”, организирано от Лайънс клуб Огледало Плевен. В него ще се включат второкласници от 13 начални училища от Плевен.

Първи излъчиха училищните си победители в  ОУ “Петър Берон”. Най-добре сред второкласниците се представиха Дария Дечева – класирана на първо място, и Ирена Спахийска – второ място. Двете момичета се класираха за градското междуучилищно състезание, което ще се проведе на 9 април 2020г., от 17:00ч., в зала “Катя Попова”.

Състезанието по правопис и правоговор „Буквоплет” е адаптирана версия на български език на английското spelling bee, за ученици от втори клас. Форматът протича според официално утвърдени правила. Състезанието протича условно на няколко етапа :Първи етап – самоподготовка на учениците и провеждане на вътрешнокласни състезания, целта на които е да отсеят няколко деца (според мащаба на училището) за следващият училищен кръг. Втори етап – това са училищните състезания, където представители на всички втори касове от даденото училище мерят сили помежду си. Целта е да изберат двама второкласници от училище, които да участват в градския етап на състезанието. Трети етап представлява финалното за града състезание „Буквоплет”. В него участват по двама ученици от всяко училище. Излъчват се победител и негов подгласник, които получават големите награди и право да представят Плевен в Националния кръг на „Буквоплет”.

Прочетете също:

Обучение за подготовка от разстояние в електронна среда провеждат в ОУ „Васил Левски” в Плевен

В ОУ „Васил Левски” в Плевен започнаха подготовка на първокласниците и техните родители за придобиване ...