Акценти
Начало / Икономика / Паяците вече действат – три вдигнати автомобила тази сутрин

Паяците вече действат – три вдигнати автомобила тази сутрин

От днес два „паяка” започнаха да вдигат неправилно паркирани автомобили в Плевен. Първите три автомобила, паркирани не по правилата, вече са вдигнати и закарани на наказателния паркинг зад Регионалния музей, стана ясно на оперативното заседание в Община Плевен днес. Автомобили ще бъдат вдигани не само в центъра, а в целия град, предупредиха от Център за градска мобилност.

Сигнали за автомобили, паркирани в „синя зона” без талон, ще се подават от служители на Центъра за градска мобилност. Сигналите за автомобили, които са паркирани в нарушение на Закона за движение по пътищата – на тротоари, зелени площи, в районите на спирки, пешеходни пътеки, кръстовища, се подават от служители на МВР, обясни Иваница Бояджиева, шеф на Центъра за градска мобилност.

Във връзка с организацията за принудително преместване на автомобили, от Центъра за градска мобилност са обходили улици и велоалеи, на които ще препоръчат да бъдат поставени допълнително знаци за забранено спиране и паркиране. Такива улици са „Хаджи Димитър”, „Вардар” и велоалеите на бул. „Русе” и ул. „Иван Вазов”.

„Синята зона” на ул. „Димитър Константинов” ще бъде запазена, стана ясно на оперативката днес.

„За съжаление улиците на Плевен са същите на дължина и ширина каквито са били преди 50 години, но автомобилите са 50 пъти повече. По хиляди причини не можем да си позволим да правим нито надземни, нито подземни паркинги, защото са нужни милиони. А при настоящото ниво на култура, не могат да се изплатят, тъй като гражданите няма да ги ползват”, каза кметът Георг Спартански. Той допълни, че се работи за  разширяване на „синята зона” по бул. „Русе” и по ул. „Св.св. Кирил и Методий”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...