Акценти
Начало / Образование / 125 първокласници прекрачиха за първи път училищния праг в училищата на община Левски

125 първокласници прекрачиха за първи път училищния праг в училищата на община Левски

За 125 първокласници от община Левски  днешният 15 септември ще остане завинаги в спомените им със звъна на първия школски звънец.

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави с първия учебен ден ученици и учители в новото общинско училище – ПГСС ”Никола Вапцаров”.  От 1 август училището, съгласно новия Закон за народната просвета, вече е общинско.

„Радвам се да ви поздравя в семейството на общинските училища. Радост и отговорност за общината е влизането на гимназията в общинската образователна система”, посочи Любка Александрова  и като бивша възпитаничка на училището, тя подчерта сериозния потенциал на учебното заведение.  Пожела успешна учебна година и посочи, че в лицето на Общината директорът Йордан Димитров  и колектива на училището има един много сериозен партньор  и гарант за преодоляване на трудностите.

p1750039

В СУ”Крум Попов” посрещнаха днешния празничен ден с много цветя ,песни  и стихове. Със специален ритуал бяха посрещнати най-малките ученици – първокласниците.  В този празничен за българското образование ден своите специални поздрави към първокласници ,учители ,родители поднесоха новият директор на СУ ”К.Попов” – Валентина Дженева, Председателят на Об С- Левски- Дочко Дочев,гл.експерт ”Образование,култура и спорт”- Петя Чолакова, родители и ученици.

За първия учебен ден училищата в общината получиха поздравителен адрес от Председателя на НС Цецка Цачева , от областния управител на област Плевен, кмета на Община Левски, председателят на Ос С-Левски, военно окръжие, представители на институции  и родители.

p1150944

Прочетете също:

Хората от Гулянци се помолиха за здраве и благоденствие

За осма поредна година жители и гости на Гулянци се стекоха в храма „Св. Георги ...