Начало / Образование / 122 години навършва НУ „Отец Паисий” в Плевен

122 години навършва НУ „Отец Паисий” в Плевен

Днес НУ „Отец Паисий” навършва 122 години от създаването си. В условията на извънредно положение не може тази годишнина да бъде отбелязана  така, както се полага. Директорът на училището Иван Вълков използва социалните мрежи за много емоционално обръщение към учениците и учителите по повод празника.

Ето какво написа той:

Скъпи ученици, уважаеми родители, уважаеми колеги!

Сега, когато пиша тези редове, изпитвам огромна трудност и вълнение. Искам да ви поздравя! Да Ви поздравя със 122 годишнината на НУ „Отец Паисий“! Но, никога не съм предполагал, че ще е при такива условия… на физическа изолация, без да виждам лицата и очите ви, без да виждам усмивките ви. Стоя в кабинета си… и тишината отеква в мислите ми. Тихо е, много тихо! И тъжно без всички Вас! Знам, че е въпрос на време… и много скоро всички ще бъдем заедно!

Настоящият момент е като огледало на историята и в неговото отражение ние се учим да виждаме. Ако добре се вгледаме, там ще видим съпричастност, висок професионализъм и отдаденост в името на децата. Ако обърнем поглед назад ще си дадем сметка защо сме тук. Има нещо съкровено и силно емоционално – да обичаш училище, да вградиш в него мисли и мечти, да му вдъхваш живот, да си част от претворена традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на бъдещите поколения да го пазят и развиват, да продължават благородната мисия… Това е така, защото училището обединява и свързва през годините много хора – учители, ученици, родители – поколения наред. Обединява с онова мило и скъпо нещо, позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите, но се пази някъде, дълбоко – в сърцето и душата. Изключително съм признателен и благодарен на всички Вас, уважаеми родители, на всички Вас скъпи колеги… за разбирането, съпричастността и усилията! Благодаря Ви, че с общи усилия успяваме да се справим с това огромно предизвикателство!

Благодаря Ви за подкрепата и разбирането, за мъдростта и търпението!

Честит празник!

Бъдете здрави! Скоро пак ще бъдем заедно!

От ИнфоПлевен честитим годишнината на НУ „Отец Паисий”. Пожелаваме на учениците и учителите да бъдат здрави! И наесен отново да бъдат заедно в класните стаи. Бъдете!

Прочетете също:

Клетва ще положи 76-я випуск на ВВВУ „Георги Бенковски”

На 30 септември 2022 г. новоприетите курсанти във ВВВУ „Георги Бенковски“ ще положат военна клетва. ...