Акценти
Начало / Образование / 120 студенти от цялата страна се събират в Плевен за третото издание на президентската инициатива „Младежка визия за развитие на България“

120 студенти от цялата страна се събират в Плевен за третото издание на президентската инициатива „Младежка визия за развитие на България“

проф. Славчо Томов

На 1 декември президентът Росен Плевнелиев ще даде старт в Плевен на третото издание на инициативата „Младежка визия за развитие на България“. За домакин на престижния младежки форум е избран Медицинския университет в Плевен. Изборът на нашето висше училище за домакин на инициативата беше изненада, но този факт не е случаен, тъй като ще отбележи достойно възходящия път на развитие на университета през 40-те години от неговото създаване, отбеляза на пресконференция днес по повод събитието ректорът на Медицинския университет проф. Славчо Томов.

Темата на срещата в Плевен е „Европейският и евроатлантическият избор на България и пътят й на развитие в резултат на този избор“.  По време на събитието участниците ще проведат дискусии със секретарите на държавния глава по важни обществени въпроси, организирани в 9 панела. В тях ще вземат участие 120 абсолвенти от цялата страна, които са избрани по определени критериии, включващи висок успех и постижения в областта на науката.

Медицински университет – Плевен ще бъде представен от абсолвентите Хюлия Ферадова, Добромир Нгуен и Десислава Кипрова от факултет „Медицина”,  Тони Николов – специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия”, Факултет „Обществено здраве” и Галя Георгиева – специалност „Акушерка”, Факултет „Здравни грижи”. Двама от тях са носители на наградата за особени постижения, които Медицинският университет връчва на свои студенти по повод 24 май.

Срещата ще бъде открита в 13 часа от президента Росен Плевнелиев, след което ще започне работата по секции. 28 представители на президентската администрация ще участват в дискусиите с абсолвентите. Междувременно ректорът на университета ще има възможност да представи пред президента възможностите на Телекомуникационния ендоскопски център за видеовръзка с операционната зала в УМБАЛ „Д-р Георги Странски”, където е инсталирана роботизираната система da Vinci Si. Акцент в представяното ще бъдат постиженията, които са въведени за първи път от нашия университет, както и бъдещите ни идеи за развитие – новият факултет по фармация и превръщането на ТЕЛЕЦ в център за 3D обучение, подчерта проф. Томов.

Третото издание на инициативата „Младежка визия за развитие на България“ ще бъде закрито от президента в 15.30 часа във фоайето на ТЕЛЕЦ.

Прочетете също:

В Средношколско общежитие „Данаил Попов“ – Плевен тийнейджъри се учат да правят авиомодели

Тийнейджъри от Средношколско общежитие „Данаил Попов“ в Плевен ще се учат как да изработват модели ...