Акценти
Начало / Общество / 12 тона хранителни продукти раздават на нуждаещите се в община Червен бряг

12 тона хранителни продукти раздават на нуждаещите се в община Червен бряг

398 души от уязвимите групи от всички селища на община Червен бряг ще получат помощи в хранителни продукти.  Хранителните продукти са осигурени по Оперативна програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020 (ОПХ ФЕПНЛ).

В Червен бряг хранителните продукти пристигнаха на 10 април и вече се доставят на нуждаещите се лица, съобщават от Община Червен бряг. Индивидуалните пакети са с тегло около 30 килограма, съдържащи брашно, олио, ориз, леща, спагети, консерви и др.

От помоща ще се възползват 291 лица, получаващи топъл обяд по Оперативна програма за храни/или основно материално подпомагане; 6 лица, поставени под карантина във връзка с COVID -19, 24 самотно живеещи възрастни хора и 77 лица, получаващи здравно-социални услуги по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Червен бряг.

Раздаването на продуктите е организирано от екипи на Община Червен бряг, кметствата и Домашния социален патронаж. Предаването на пакетите се извършва безконтактно, на адрес „до врата“ и при спазване на всички противоепидемични мерки, във връзка с разпространението на COVID -19.

По време на раздаването на хранителните пакети ще бъдат предоставяни и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от коронавирус.

Кампанията се реализира от Агенцията за социално подпомагане в партньорство с БЧК, със съдействието на кметовете по съответните населени места.

Цели се приоритетно подпомагане с хранителни продукти от първа необходимост на най-уязвимите групи от хора в цялата страна, които се нуждаят от допълнителна подкрепа, за да се справят с тежката ситуация, свързана с продължителната социална изолация и задълбочаване на бедността в условията на извънредното и пандемично положение в страната.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...