Акценти
Начало / Последни новини / 11 медала за състезателите на Спартак-Плевен от Международен турнир по карате

11 медала за състезателите на Спартак-Плевен от Международен турнир по карате

Близо 700 състезатели от 10 държави участваха в Международния турнир Никон Опен, който се проведе на 11 март в спортната зала в Горна Малина. Сред гостите на турнира беше Люси Дяковска, чиито племенник – Крис, взе участие в турнира като състезател на плевенския карате клуб Спартак. Люси поднесе подарък на участници и гости като изпя химна на България при откриването, което предизвика фурор в залата.

Карате клуб Спартак-Плевен участва с 19, които спечелиха 11 медала.
Отлично се справиха най-малките  в дисциплината макевара. Те показаха не само, че са равностойни по техника на техните опоненти, но дори и че ги превъзхождат. Дори и класиралите се на второ и трето място, бяха за по-предно класиране, но субективността на състезателната дисциплина е факт.
Първо място спечели 6-годишният  Ален Филипов.

На второ място  се класираха Ивайло Василев, Крис Дяковски и Кристиян Костов в своите категории, а трето място извоюваха  Борис Пашкулски и Александър Ангелов.

В дисциплината ката отборно плевенският клуб участва с един отбор – Константин Василев, Станислав и Петър Станчеви ( 8-9 г.),  и те се класираха на 3 място.

В дисциплината кумите индивидуално децата също извоюваха медал. Той е притежание на Борис Пашкулски – 7 г., който се класира на трето място в конкуренция от 19 деца. Близо до спечелването на  медал бяха и Крис Дяковски – 7 г.,  и Никола Чонов – 12 г..

В дисциплината кумите отборно и трите отбора на Спартак Плевен спечелиха медали.  Второ място извоюваха  Стефи Ангелова и Стефи Иванова ( 8-9 г.). На трето място са отборите Тихомир Тодоров, Анатолий Стефанов и Константин Василев при 8-9 г. момчета и Никола Чонов, Николай Петров и Васил Брайков при 12-13 г. момчета.
Участието на състезателите ни е второ за този състезателен сезон и броят на завоюваните медали расте, изказаха задоволството си треньорите на клуба М. Кирниколова и М. Петрова.

 

 

Прочетете също:

Над 200 участници ще се включат в тазгодишния пешеходен поход Плевен-Тотлебен

Над 200 участници от Плевен и страната ще се включат в четвъртото издание на пешеходния ...