Начало / Образование / 103 първокласници прекрачиха прага на класните стаи в НУ „Христо Ботев“ – Плевен

103 първокласници прекрачиха прага на класните стаи в НУ „Христо Ботев“ – Плевен

С празнично настроение и много гости НУ „Христо Ботев” – Плевен посрещна своите ученици за първия учебен ден.  По традиция тържеството започна с вдигане на националния флаг под звуците на химна на Република България в изпълнение на Общински духов оркестър и с тържествено посрещане на училищното знаме.

С „Добре дошли” приветства учениците директорът на училището Цветелин Горанов. Той им заръча да пазят традициите на училището, да умножават успехите му и призова родителите да бъдат съпричастни към училищния живот на децата си.

Слово произнесоха Мирослав Петров – областен управител и Илиян Йончев – паст президент на Ротари клуб Плевен Центрум.

В словото си областният управител на Плевен Мирослав Петров отбеляза, че днешният ден е особено вълнуващ за първокласниците, които с трепет прекрачват прага на училището. „За вас, мили деца, започва едно незабравимо и вълнуващо приключение, изпълнено с  научаването на много нови неща, с опознаването на света около вас, със създаването на нови приятелства“, каза областният управител Мирослав Петров. Той пожела и на по-големите ученици много успехи, да следват мечтите си ида развиват своите таланти. „ Оценките са важни, но най-важни са знанията. Важно е децата да растат уверени, че могат да постигнат всичко“, каза Мирослав Петров.

Представителите на Ротари клуб Плевен Центрум осигуриха за всички класни стаи в НУ „Христо Ботев“ пречистватели за въздух, за да се създава по-чиста и ползотворна учебна среда.

Дамите от Лайънс клуб Огледало – Плевен дариха и монтираха соларен светлинен знак преди пешеходната пътека в близост до училището.

На най-малките, първокласниците, директорът на училището  Цветелин Горанов подари книжки с песни и стихове на Ботев и Стамболов.

Снимки: НУ „Христо Ботев“

Прочетете също:

ДКТ „Иван Радоев“  с две премиери този месец

В началото на 101-я творчески сезон Драматично-куклен театър „Иван Радоев“  предлага две премиерни заглавия. Най-новият ...