Начало / Здравеопазване / 1 ноември – Световен ден на веганите

1 ноември – Световен ден на веганите

Днес, освен Деня на народните будители, отбелязваме и Световния ден на Веганството. Вегани това са  хора с начин на живот, отхвърлящ използването на животински продукти. Веганите са строги вегетарианци, които не използват дори продукти, свързани косвено с животни.

Защо хората избират да са вегани?

Една от причините много хора да практикуват веганство е нежеланието им да причинят каквато и да било вреда на животните. Друга е, защото са загрижени за здравето си в замърсената външна среда, в която живеем и нездравословните храни, с които се храним. Третата причина е, че с веганството се отслабва изключително успешно, като организма се прочиства и от токсините

Какво се случва на Световният ден на веганите?

Веганите по целия свят се надяват, че поне на този ден повече хора ще осъзнаят потребността от запазването на водата, плодородната земя и живите същества на нашата планета и поне за един ден ще минат на хранене, базирано на растения.

Думата веган е въведена от Доналд Уотсън и произлиза от 3-те първи и последните 2 букви „vegetarian“ .Той става вегетарианец на 14-годишна възраст, на 30 години става веган и доживява до 95 годишна възраст. Умира през 2005 година….

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...