Акценти
Начало / Политика / „България на гражданите” няма да влиза в коалиции с ГЕРБ, БСП и ДПС

„България на гражданите” няма да влиза в коалиции с ГЕРБ, БСП и ДПС

„Движение България на гражданите” няма да влиза в коалиции с ГЕРБ, БСП и ДПС, е категоричната позиция на лидера на партията Меглена Кунева, изразена при посещението й в Плевен вчера. “Слуховете за коалиции тръгват, защото смущаваме системата. Партиите се объркват, страхуват се, защото лидерите им не могат да кажат, че съм влизала в каквито и да било уговорки с когото и да било, включително и в кампанията за президент”, посочи Меглена Кунева. Тя допълни, че, когато става въпрос за власт и икономически интереси, ГЕРБ, БСП и ДПС имат пълно единодушие. Като примери в тази посока Кунева припомни продажбата на “Булгартабак”, която била осъществена тихомълком, избора на новия ВСС и коалицията “Марковска”, довела до конституционна криза.

“Движение България на гражданите” не участва в задкулисни игри, докато Борисов е в негласна тройна коалиция ту с “Атака”, ту с РЗС”, поясни Меглена Кунева.

За пореден път тя подчерта, че целта на „Движение България на гражданите” е не да бъде балансьор, а да бъде първа политическа сила. Ако една партия държи стандарта и другите партии ще почнат да се равняват по нея. Много е важно да се равняваш по нещо, което е читаво, което е смислено и ние искаме да бъдем тази смислена сила в парламента и да променяме политическия живот, каза още Кунева.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...