Акценти
Начало / Спорт / “Спартак” вкара два гола на “Сливен”

“Спартак” вкара два гола на “Сливен”

“Спартак” Плевен записа четвърта поредна победа от първенството на “Б” група. В Сливен “синьо-белите” се наложиха вчера над местния едноименен тим с 2:0 и по този начин затвърдиха лидерската си позиция, пише spartak-pleven.bg. Победата беше изгледана от 25 от най-верните привърженици на отбора, които допринесоха за създаването на атмосфера на иначе празния стадион “Хаджи Димитър”.

”Спартак” започна в състав: Станислав Антонов (вратар), Цветомир Панов, Петър Ванков, Михаил Милчев, Мариян Блажев, Иво Иванов, Ивайло Раденцов, Янислав Иванов, Станислав Иванов, Любомир Иванов и Десислав Русев.

Мачът започна добре за плевенчани. Още в 10-та минута Любомир Иванов беше съборен в наказателното поле на домакините и съдията отсъди дузпа, реализирана от Десислав Русев. Последва пълно превъзходство на “Спартак”, но за разлика от мачовете в Плевен, този път момчетата на Красимир Бислимов го материализираха. В 44-тата минута Иво Иванов пое топка от центъра, напредна и шутира от дъгата пред наказателното поле, за да направи резултата 2:0.
През вторите 45 минути “Спартак” продължи да диктува играта, но явно футболистите пестяха сили и се пазиха от нежелани травми преди най-важните двубои до края на есента.

Следващият мач за “синьо-белите” и на 7 октомври, неделя, когато в Плевен гостува отборът на “Видима” Раковски.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...