Акценти
Начало / Общество / “Приятели на английския” с благотворителност за дом “Детелина”

“Приятели на английския” с благотворителност за дом “Детелина”

В навечерието на Вси Светии – един от най-любимите детски празници на Запад, членовете на клуб FECC (“Приятели на английския”) в Плевен облякоха костюмите и потеглиха на пътешествие в света на мъртвите.

Като за начало вице-президентът на клуба Таня Костадинова приветства новите членове с добре дошли. Новобранците изпяха на “старите пушки” песен, а след това се проведе и конкурс за най-добър костюм. Имаше какви ли не вариации – викинги, вещици, дори горили и скелети, но призовете грабнаха красив вампир и сив трол. А след това дойде ред и на най-забавната част – игрите.

Всички мистериозни същества заеха местата си в два отбора и се състезаваха с метли. По-късно, изморени от забавленията, пристъпиха към отрупана с домашно приготвени от членовете на клуба маса със сладкиши.

Победителите имаха тежката задача да съберат средства от ентусиастите на клуба за посещението си в дом за деца “Детелина”. Те използваха един от тиквените фенери, който се напълни догоре. Той ще бъде занесен на малчуганите от дома, за да разберат и те малко за Хелоуин, обясни пи арът на клуб “Приятели на английския” Момчил Бенов. Освен това, децата без родители ще получат маски, направени от членовете на клуба, заедно с много подаръци.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...