Акценти
Начало / Култура / Юбилеен концерт на известния композитор Виктор Чучков днес в Плевен

Юбилеен концерт на известния композитор Виктор Чучков днес в Плевен

Днес в зала  „Катя Попова“ Плевенска филхармония ще изнесе концерт заедно с известния наш композитор, пианист и педагог – Виктор Чучков. Концертът е наречен „Музикални вълшебства” и е посветен на неговата 70 – годишнина.

Концертът ще започне в 19 часа. В програмата ще прозвучат произведения от: Падре Мартини, Клементи, Дакен, Моцарт, Лист, Чайковски, Брамс, Равел , П. Стайнов и авторски пиеси. Диригент ще е Деян Павлов.

Проф. Виктор Чучков е композитор и концертиращ пианист, роден на 25 февруари 1946 г. в Горна Оряховица. От малък изучава пиано, на 20 г. печели право на стипендия в Римската музикална академия „Санта Чечилия“. Завършва Националната музикална академия “Панчо Владигеров” в София. Има редица международни изяви и признания, получава многобройни престижни награди.

Свири в много европейски радио- и телевизионни станции. Професор е по камерна музика. Творбите му се изпълняват в над 16 страни на Европа, Азия и Латинска Америка. Лауреат е на международни и на национални конкурси. Два мандата е председател на Съюза на композиторите в България. Автор е на някои от най-обичаните детски песни, като например „Химн на сътворението“, „Дъга“ и др. Участва и в създаването на филма „Тилт“.

Прочетете също:

Пулмолозите съветват: Още при първите симптоми на грип потърсете лекар

„В България хората масово се самолекуват, купуват си антибиотици, от които при грипна инфекция няма ...