Акценти
Начало / Крими / Щракна капанът за двама телефонни измамници

Щракна капанът за двама телефонни измамници

телефонна измама

30-годишен от Плевен и 20-годишен от село Долни Вадин са задържани за 72 часа, след като се опитали чрез телефонна измама да отмъкнат 25 000 лв., съобщават от пресцентъра на полицията в Плевен.

Сигналът за наглите телефонни измамници е подаден на 17 февруари около 20.15 часа  от 54-годишен мъж  от село Евлогиево. Той обяснил, че преди 15 минути на стационарния му телефон се е обадил женски глас и обяснил, че е дъщеря му и при катастрофа е убила дете. След това телефонът е взет от мъж, който се представил за полицейски служител Георгиев, който поискал сумата от 25 хиляди лева, за да потулят работата. 54-годишният е заявил, че в момента има само около 5-6 хиляди лева и обяснил подробно къде се намира къщата в селото, на коя улица и кой номер.

След сигнала незабавно са предприети полицейски действия и двамата извършители са заловени.  Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...