Акценти
Начало / Общество / Ще реконструират улици, мостове и надлеза към жк „Сторгозия“ – търси се автор на идейните проекти

Ще реконструират улици, мостове и надлеза към жк „Сторгозия“ – търси се автор на идейните проекти

Пешеходна пътека

Община Плевен обяви открит конкурс с предмет „Изготвяне на 25 идейни проекти за изработване на инвестиционни проекти (концепции за обемно-пространствени решения за обектите) ”за линейни обекти”. Ще бъдат реконструирани улици, мостове и надлезът към жк „Сторгозия”.

Предвижда се реконструкция на бул. „Георги Кочев” в отсечката от Надлеза над жп линията до кръстовището с ул.”Гренадерска” и на Пътния надлез. Ще бъдат ремонтирани пешеходните мостове № 1, 2, 3, 4 и 5 над река Тученица. В заданието е планирана и реконструкция на пътния надлез за жк.„Сторгозия”. По ул.„Самуил” в жк ”Сторгозия” с преминаване по надлеза и през Кръговото кръстовище предстои изграждане на нов велоалеен маршрут № 3 през 2014 г. по Проекта „Интегриран градски транспорт на Плевен”, финансиран по ОПРР 2007-2013 г., информират от Общината.

Ще бъдат ремонтирани основно три улици в жк „Дружба” – между ул.„Александър Малинов” и бул. „България” пред блокове 323-324-326-328, 312-313-319-319а” и 121-122-125 до кръстовището при бл. 137.

Реконструкция ще бъде извършена и на улиците „Ангел войвода”- отсечката  от кръстовището с ул. „Страхил войвода” до кръстовището с ул. „Генерал Столетов”, „Ангел Кънчев”, на улица „Вит” – от фирма „ИЗОБОР” до кръстовището с ул. „Втора задгарова”, „Георги Бенковски”-отсечката от ул. ”Св.св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Ангел Кънчев” и ул. „Люлин”, „Гургулят”- отсечката от ул. ”Вардар” до ул. ”Ген. л-т Атанас Стефанов”, „Индже войвода” – отсечката от кръстовището с бул.„Христо Ботев” до кръстовището с ул. „Страхил войвода”, „Коста Хаджипакев”- отсечката между ул. ”Васил Левски” и  ул. ”Цар Борис III”, „Люлин”, „Москва” – отсечката от кръстовището с ул. ”Св.Климент Охридски” до кръстовището с ул. ”Сергей Румянцев”, „Мур”- отсечката от кръстовището с ул. ”Марица” до кръстовището с ул. ”Цар Самуил” и ул. „Цар Шишман”, включително кръстовището с ул.”Цар Самуил” и ул. „Цар Шишман”,  “Северна”, „Страхил войвода”, „ Цар Борис III” – отсечката от кръстовището с ул. ”Данаил Попов” и ул. ”Д. Константинов” до пл. ”Свобода” и „Цар Симеон”.

Настоящият открит конкурс за проект е организиран като част от процедура за възлагане на обществена поръчка по смисъла на чл. 94, ал. 1, т. 1 от ЗОП. Разходите по организирането и провеждането на открития конкурс са за сметка на Община Плевен. Класираният на първо място участник ще бъде поканен за участие в процедура на договаряне без обявление за възлагане на обществена поръчка на основание чл. 90, ал. 1, т. 7 от ЗОП за изработване на инвестиционен проект – работен проект.

Крайният срок за регистрация и получаване на конкурсната програма е до 16:00 часа на 8 септември в Центъра за административно обслужване на граждани. Крайният срок за задаване на въпроси към възложителя е 28 август. Крайният срок за предаване на конкурсните проекти е до 16:00 часа на 8 септември в Център за административно обслужване на граждани. Техническата комисия ще заседава на 9 септември, а журирането ще се извърши от 11 до 12 септември.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...