Акценти
Начало / Икономика / Ще подготвят 300 младежи от областта да се справят с безработицата по метода Риктер

Ще подготвят 300 младежи от областта да се справят с безработицата по метода Риктер

Сдружение „Развитие на личността и човешките общности” – Плевен,  в сътрудничество с партньор от  Великобритания ибезработни_Плевен Сдружение ”Регионален център за подпомагане на стопанските предприемачи” в Плевен успешно реализира проект, насочен към насърчаване на младежка заетост и предприемачество.

Съвместно с Бюрата по труда в Плевен, Червен бряг, Левски и Долна Митрополия, за участие в проекта ще бъдат привлечени 300 безработни младежи на възраст от 18 до 29 години от Плевенска област. Те ще получат подкрепящи услуги от 10 обучени консултанти в усилията им към постигане на трайна заетост, научаваме от представителите на сдружение „Развитие на личността и човешките общности”.

Утре в Плевен сдружението организира информационен семинар, на който пред доставчици на услуги на пазара на труда и обучаващи организации ще бъдат представени целите, задачите, дейностите и възможностите за използване на нови подходи за стимулиране на младежката заетост и предприемачество, предоставени от проекта. Една от темите по време на семинара ще е за метода Риктер, като възможност за пробуждане на индивида към избор, самостоятелност и отговорност. Лектор по темата ще бъде Кийт Стед от партниращата организация от Великобритания.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...