Акценти
Начало / Общество / Ще има ли Плевен специални табла за лепене на некролози?

Ще има ли Плевен специални табла за лепене на некролози?

стълбове и дървета с некролози

Гледката на безразборно разлепени некролози, брошури, обяви и съобщения по електрически стълбове, стени, спирки за обществен транспорт и дървета отдавна дразни мнозина плевенчани. Има надежда на тази лоша практика да се сложи край. На предстоящата сесия на Общинския съвет предстои да бъде внесено за гласуване предложение за поставяне на специални табла за поставяне на некролози и кратки съобщения. Предложението е на Постоянната комисия по екология и устройство на териториите и е по идея на комисията „Да пазим Плевен чист и приветлив през цялата година”.

Предложението предвижда да бъде изработена специална схема с подходящи места в града – църкви, домове на покойника, обществени оживени места, спирки на обществен транспорт, където да бъдат монтирани таблата за обяви и съобщения. Броят на таблата ще е минимум 20, а монтирането им трябва да стане до края на месец юли, е записано в предложението, което съветниците предстои да обсъдят и гласуват.

Предвидена е също и разяснителна кампания, която да се проведе чрез печатни и електронни медии, изготвяне на разяснителни брошури и други подходящи начини, за да бъдат убедени плевенчани в необходимостта и всеобщата полза от разлепването на съобщения само на предвидените за тази цел места.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...