Начало / Икономика / Цецка Цачева ще открие Втората национална среща на общинските предприемачи в Плевен

Цецка Цачева ще открие Втората национална среща на общинските предприемачи в Плевен

IMG_7024Община Плевен

Националното сдружение на общините в България организира втора национална среща на общинските предприятия и търговски дружества, която ще се проведе на 12 и 13 март  в Плевен.

Целта на срещата е да даде възможност за дебат и обмен на практики в реализирането на стопанската дейност на общините.

Форумът ще бъде открит официално в 16 часа на 12 март с приветствие на кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков и на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. От страна на НСОРБ ще участва  Гинка Чавдарова, изпълнителен директор и  Благой Станчев, парламентарен секретар.

В програмата на форума са предвидени четири паралелни сесии, чиито основни теми са: Комунални услуги – механизми за повишаване конкурентоспособността и постигане на финансова устойчивост;  Общинско здравеопазване – реанимация или евтаназия?;  Обредни дейности – обхват и качество на услугите, необходимост от промени в нормативната уредба; Различни сфери на дейност и разнообразни услуги – еднакви предизвикателства и специфични решения.

Предвидено е представяне на общинските предприятия и търговски дружества на Община Плевен в качеството й на домакин на срещата.

В началото на декември 2014 г. НСОРБ прие промени в устава си, според които търговски предприятия имат право до станат членове на Сдружението при условие, че повече от половината от капитала им е общинска собственост. Те имат същите права като останалите членове с изключение на правото да гласуват и да участват в други управителни органи на НСОРБ.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...