Акценти
Начало / Последни новини / Цветан Антов: Създава се ненужно напрежение в спортната гилдия

Цветан Антов: Създава се ненужно напрежение в спортната гилдия

Председателят на комисията по „Младежки дейности, спорт и туризъм“ – Цветан Антов ще отправи предложение към членовете на комисията да оттеглят предложението си за разпределяне на средствата в група „Физическа култура и спорт“ за 2016 година. Това съобщи той пред журналисти на пресконференция в БТА днес. „Ще преглътнем предложението на общинската администрация и ще работим по критериите за следващата година, за да не се стига до тук“, коментира още Антов.

В петък се свиква извънредна сесия на Общински съвет – Плевен, на която единствената точка е именно разпределението на средствата за спорт. На редовното заседание съветниците не постигнаха решение по въпроса, като отхвърлиха предложенията на кмета на Плевен и на постоянната комисия „Младежки дейности, спорт и туризъм“. Вчера няколко спортни клуба заявиха своето несъгласие с предложеното разпределение от страна на комисията, а днес своето становище представиха и самите представители на спортната комисия.

По думите на Цветан Антов създалата се ситуация води до ненужно напрежение в спортната гилдия. Думите му бяха подкрепени от един от членовете на комисията – Бойко Тодоров, който подчерта, че липсва комуникация и диалог между общинската администрация и комисията. Именно затова се е стигнало до ситуацията, в която има много недоволни и толкова въпроси без отговор.

Бойко Янчев, друг член на комисията, подчерта, че представителите на комисията не са били съгласни с много от категоризациите на клубовете и разпределението на парите. Той посочи, че не е получил отговор защо клубове с еднакъв брой точки получават различна сума. Затова комисията е направила свое предложение за разпределение.

Цветан Антов посочи, че част от изказванията от страна на недоволните клубове, са несериозни и не може да се съгласи с тях. Той допълни, че се гледа избирателно, а никой не обръща внимание, че средствата за спортните клубове тази година са двойно повече. „Не мога да бъда обвиняван, че не защитавам интересите на всички клубове, след като благодарение на мен и останалите съветници тази година парите са двойно“, коментира председателят на комисията. „Тези пари се дават за подпомагане на спорта, а само слушам как клубовете едва ли не изнемогвали, защото не са ги получили“, каза още Цветан Антов. Той посочи, че 16 години е бил в управителния съвет на баскетболния клуб „Спартак“ и може да се провери в Община Плевен, че има години, в които клубът не е взел и една стотинка. В тази връзка Антов заяви, че няма конфликт на интереси да е председател на комисията, тъй като е напуснал управителния съвет на клуба още преди да бъде назначен за съветник на министъра на спорта.

Цветан Антов декларира, че ще предложи на комисията да оттегли своето предложение за разпределението на средствата, но заяви, че няма как да накара общинските съветници да гласуват с вот различен от „въздържал се“. Какво ще е решението на комисията и дали тя ще оттегли своето предложение, ще стане ясно до петък, за когато е насрочена извънредната сесия на Общинския съвет в Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...