Акценти
Начало / Крими / Хуриет Сюлейманов не се яви днес пред съда, обявен е за общодържавно издирване.

Хуриет Сюлейманов не се яви днес пред съда, обявен е за общодържавно издирване.

Справедливост за

Днес в Окръжния съд в Ловеч трябваше да започне процесът срещу шофьорът Хуриет Сюлейманов, заради който на 5 май миналата година загинаха трима младежи от Плевен. Близките на загиналите дойдоха в съдебната зала, за да поискат най-тежката присъда по закон – 15 години затвор.

Но подсъдимият Хуриет Сюлейманов  не се появи, съобщава БТА.

По искане на прокуратурата магистратите промениха мярката му от „домашен арест“ в „задържане под стража“ и го обявиха за общодържавно издирване.

От поискана от прокурора Валентин Вълков справка от Областната дирекция на МВР в Разград стана ясно, че последната проверка, на която е било установено, че Хуриет Сюлейманов е на домашния си адрес в село Сеслав, община Кубрат, е от 14 януари. По данни на майка му той е заминал за София.

 Адвокатът му Владимир Маринов заяви, че последно е бил в контакт със своя клиент преди две седмици. В съдебната зала стана ясно също, че на 17 декември Сюлейманов лично е получил призовката си да се яви днес в съда.

 Делото бе отложено за 23 февруари от 9 часа.

 Наложената мярка на подсъдимия може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

На 5 май м.г. 30-годишният Хуриет Сюлейманов предизвика тежка катастрофа на пътя София – Русе край Луковит, в която загинаха 20-годишните Владислав Горанов и Николай Менков, а по-късно в болница почина и 20-годишната Цветелина Таслакова. Единственият оцелял при жестокия удар е Иван Гюмишев.

След катастрофата Сюлейманов, който е шофирал без книжка и има 12 осъдителни присъди и 90 регистрации в полицията, се укри, но бе задържан от МВР и му бе наложена мярка за неотклонение „домашен арест“. През декември м.г. прокуратурата внесе обвинителния акт в съда.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...