Акценти
Начало / Общество / Холандски маратонец подкрепи кауза на БАЛИЗ – Плевен

Холандски маратонец подкрепи кауза на БАЛИЗ – Плевен

маратонец

Холандският маратонец Петер Весел подкрепи благотворителна кауза на БАЛИЗ – Плевен, информират от неправителствената организация. Петер е баща на две момчета, данъчен адвокат и страстен маратонец. Вчера той тича в Бостънския маратон в подкрепа на подбрани социални проекти – набиране на средства за специализирано лечение и социална интеграция на деца с аутистични и други разстройства на развитието в Румъния и България – www.pieterwessel.com.

При засилени мерки за сигурност в надпреварата се включиха 36 000 атлети. Събитието беше охранявано от 3 500 полицаи. Стартът беше даден след минута мълчание в памет на тримата загинали миналата година. 264-ма бяха ранени при експлозията на две самоделни бомби в трибуните на финалната линия.

Каузата, за която е необходима подкрепа на плевенската организация, е за закупуване на рехабилитационни уреди и дидактични материали за зала за рехабилитация и зала за монтесори терапия. Те са необходими за развитие на общото физическо и познавателно развитие на деца, посещаващи Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания.

Към момента в Центъра на площ 65 кв. м работят 6 специалисти с 35 деца с диагнози аутизъм, детска церебрална парализа, умствена изостаналост и други затруднения на възраст от 3 до 18 г. За да може да бъдат обхванати повече деца с увреждания, през 2014 г. на сдружението е предоставена по-голяма сграда с площ 270 кв. м. Предстои извършване на ремонтни дейности на помещенията, за да бъдат пригодени за работа с децата. За ремонта и новото специализирано оборудване са необходими 10 хил. лв., които  могат да бъдат набрани само чрез дарения, обясняват от БАЛИЗ.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...