Акценти
Начало / Крими / Хванаха трима, пребили и ограбили възрастно семейство

Хванаха трима, пребили и ограбили възрастно семейство

Задържани са извършителите на грабеж на 750 лева от семейство възрастни хора. Инцидентът е станал на 26 декември миналата година в град Славяново.

Трима мъже с маски на главите и с ръкавици разбили прозорец и влезли в дома на 91-годишен мъж, който живеел на съпружески начала със 79-годишна. Маскираните били дядото по цялото тяло и го заплашили и след като го привели в безпомощно състояние взели от къщата му 750 лева и след което избягали.

Организираните оперативни действия довели до установяване на извършителите – 21-годишен, неосъждан и 30-годишен мъж с 13 заявителски материала, регистрация и 12 присъди, и двамата от Славяново. Третият е на 32 години, има 26 заявителски материала, 3 регистрации и 5 присъди.

Маскираните нападатели са направили пълни самопризнания. Задържани са за 24 часа, а с постановление на прокурор им е взета мярка за неотклонение „подписка”. Продължава документирането на престъпната дейност на групата.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...