Акценти
Начало / Крими / Хванаха няколко шофьори, седнали пияни зад волана

Хванаха няколко шофьори, седнали пияни зад волана

Трима шофьори, управлявали автомобилите си след употреба на алкохол, са засечени в последните дни от полицейски служители.

Рекордьор по промили е проверен на 13 януари в 4.00 часа в жк „Дружба” в Плевен 34-годишен мъж. При проверка с „Алкомер“ уредът е отчел 1,93 промила. На водача е издаден талон за кръвна проба. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Също на 13 януари в 20.00 часа в село Гривица при посещаване на пътнотранспортно произшествие автопатрул е установил, че  водачът на лек автомобил „БМВ” шофира в нетрезво състояние. Мъжът е 27-годишен местен жител, проверка с „Дрегер” е показала 1,9 промила. На водача също е издаден талон за кръвна проба. Започнато е незабавно производство.

Третият пиян шофьор е спрян на 14 януари около 2.00 часа в град Долна Митрополия при изхода за село Опанец. Автопатрулът проверил водача на лек автомобил „Ауди” и установил, че 26-годишният мъж има 1.68 промила алкохол. Мъжът е местен жител.

По трите случая работа продължава разследващ полицай. За престъпление по чл. 343″б“, ал.1 от НК е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...