Начало / Икономика / Френски инвеститор с интерес към Плевен за изграждане на нов завод

Френски инвеститор с интерес към Плевен за изграждане на нов завод

IMG_7026 Плевен

Община Плевен е водила преговори с френски инвеститор за изграждане на ново предприятие в Плевен. Това съобщи днес на брифинг кметът проф. Димитър Стойков.  Надявам се кандидатурата на Плевен да бъде оценена по достойнство и френският инвеститор да предпочете нашия град, обяви кметът.  Като предимства пред французите местната управа е изтъкнала ниските данъци и освобождаването от такса смет докато трае строителството на предприятието. Общината е поела ангажимент за асфалтиране на пътя до завода. По думите на кмета инвестицията вече е заложена в бюджета на Общината за тази година, който предстои да бъде гласуван на 11 февруари от общинските съветници. Кметът се въздържа от повече подробности, единствено допълни, че предприятието ще се изгражда в промишлената зона на Плевен.

Местен инвеститор също е заявил намерение за осигуряване на 750 работни места в предприятие, инвестицията за което е над 25 млн. лв.

Заводът за кабели в Плевен вече работи и поетапно ще бъдат разкрити до 600 работни места в него, допълни още проф. Стойков.

Всичко това той каза в контекста на проблема с безработицата в община Плевен. Той подчерта, че безработицата в Плевен е 8.5% и тя е по-ниска с близо два пункта от средната за страната.

 

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...