Акценти
Начало / Образование / Фотоизложбата „Обърни представите“ откриват в ТЕЛЕЦ – Плевен

Фотоизложбата „Обърни представите“ откриват в ТЕЛЕЦ – Плевен

На 2 декември, от 15 ч. в зала „Гален“ на Телекомуникационния център на Медицинския университет – Плевен, ще бъде открита фотоизложбата „Обърни представите“. Изложбата е съставена от портрети на участници в Стипендиантската програма за студенти от ромски произход в медицинските университети и колежи, с подкрепата на Програмата по обществено здравеопазване на Институт „Отворено общество“ – София.

При откриването ще бъде показан филм, посветен на програмата. Ще бъде отбелязано и успешното завършване на медицинско образование на шестима млади лекари от ромски произход. Те ще разкажат как Стипендиантската програма е повлияла на техния живот и мотивацията им за успешна професионална реализация в медицинската професия.

От 2008 г. до сега Стипендиантската програма е подкрепила над 200 младежи от ромски произход, повечето от които вече се реализират в различни професионални медицински направления. В България програмата се изпълнява от Институт Отворено Общество – София, Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ и фондация „Интелдей“.

Покана за откриването е изпратена до кмета на Плевен Георг Спартански.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...