Начало / Общество / Фестивал на красотата организират за абитуриенти в неравностойно положение от област Плевен

Фестивал на красотата организират за абитуриенти в неравностойно положение от област Плевен

сърце благотворителностНационалното сдружение на сираците в България организира в Плевен Фестивал на красотата, чиято основна цел е да подпомогне абитуриенти в неравностойно социално положение да имат своя незабравим бал за завършване на училище. Това обяви днес на пресконференция в пресклуба на БТА Слави Михайлов, председател на сдружението.

Фестивалът ще протече в два етапа, като в първия – от 10 февруари до 25 март, чрез дарения ще бъдат осигурени тоалети и обувки за близо 25 абитуриенти от училища в област Плевен, стана ясно на пресконференцията.  Първите трима абитуриенти от училище в Койнаре днес получиха своите тоалети. Зари Паникян –адвокат от София, дари тоалети за две момичета, а момчето ще получи костюм от известна плевенска фирма.  А кметът на Койнаре, със собствени средства, осигурява обувки за тримата.

Слави Михайлов съобщи, че към инициативата се включва и кметът на Червен бряг, който ще осигури обувки за бала на трима абитуриенти от Червен бряг.

Имаме уверение, че ще получим подкрепа и от ГЕРБ в Плевен и от депутата Владислав Николов за закупуване на тоалети на двама абитуриенти, съобщи Михайлов.   Очакваме да се присъединят още Найден Зеленогорски, Румен Петков, ще търсим подкрепа от  кмета на Плевен проф. Димитър Стойков, както и от обастния управител Ралица Добрева, допълни той.

Във втория етап на фестивала е предвидено да се проведе трудова борса, домакин на която ще е Военноисторическият музей в Плевен. Да я открие ще бъде поканена вицепрезидентът Маргарита Попова. В борсата освен фирми от региона ще вземат участие представители на висши учебни заведения. В нетрадиционна обстановка за подобен форум, който ще протече по-скоро като коктейл, абитуриентите в неравностойно положение ще могат да се срещнат с работодатели, да получат информация за възможностите да продължат образованието си.

Фестивалът на красотата ще завърши с традиционното за Плевен шествие на абитуриентите, след което в парк-хотел „Кайлъка”  ще е техният бал. Поканени са известни български изпълнители, както и някои от станалите популярни имена от музикалните формати Х фактор и България търси талант.

От Националното сдружение на сираците в България апелираха към всеки, който иска да се включи към тяхната инициатива,  да се обърне към Регионалния инспекторат по образованието. От сдружението ще разгледат всяко предложение за подпомагане на нуждаещ се абитуриент, като критериите са младежите да са сираци, с остри социални или здравни проблеми.

Нека помогнем на тези деца, за да повярват, че оттук-нататък предстои по-добрата част от живота им, обобщи Зари Паникян.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...