Начало / Култура / Фестивал, концерти и представяния на книги през новата седмица в Плевен

Фестивал, концерти и представяния на книги през новата седмица в Плевен

Разнообразни културни мероприятия ще се проведат през новата седмица в Плевен. Те започват с концерт акордеон на бивши и настоящи ученици от НУИ „П. Пипков” – гр. Плевен на 19 април, вторник, от 11:30 ч. в ХГ „Дарение Светлин Русев”.

На 21 април, четвъртък, ще се състои юбилейна вечер и представяне на новите книги „Мисия: Свобода” и „Съхранение спомени” на Георги Стойков от 16:30 ч. в ХГ „Дарение Светлин Русев” и изложба живопис, графика, скулптура „Пространство и материя” от 17:30 ч. в ХГ „Илия Бешков”.

Няколко са предвидените събития и за петъчния 22 април. Фортисимо в клас ще представи концерт на Плевенска филхармония с участието на Крисия, Печенката, Виктор Николаев, Юлиян Вергов и др.. Водещ на програмата ще е Ани Цолова, а началото ще бъде в 11:00 ч. в ДКТ „Иван Радоев”. Същият ден ще е  представянето на 19-тата книга на Ена Цветанова „Реплики” и на книгата „Довиждане лято” с автор Йорданка Косева. Организатор на мероприятието е Национален независим литературен кръг „Кайлъка”. Началото е в 11:00 ч. в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев”. По същото време в Заседателната зала на Община Плевен ще бъдат връчени договорите на спечелилите проекти по Раздел ІІІ на Културен календар 2016 г..

Седмицата ще завърши с Музикален фестивал „Пусть всегда будеть солнце”. Той ще се проведе на 23 април, събота, от 10:30 ч. в зала „Катя Попова”.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...