Акценти
Начало / Образование / Училища и детски градини в Община Левски подготвят разнообразни изяви за Деня на „Учене през целия живот”

Училища и детски градини в Община Левски подготвят разнообразни изяви за Деня на „Учене през целия живот”

  

         община-Левски

На 31 октомври, в навечерието на Деня на народните будители, в община Левски ще се проведе Ден на „Учене през целия живот”. Той  е част от проекта “Национална мрежа за инициативи и информация за ефективно учене през целия живот”  и в него участват и училищата, и детските градини в община Левски, подкрепени от читалищата в населените места, общинска библиотека “Веселина Геновска”, съобщиха от общинска администрация Левски, която също ще е активен участник в инициативата.

Най-голямото училище в общината – СОУ „Крум Попов“ в Левски, предвижда посещение на градска художествена галерия, градската и училищната библиотека. Оформяне на кът за народните будители, кът за сезон есен и презентация на входа на общината. В часа на класния ръководител темата за обсъждане ще е „Моята любима  книга“. Предвиден е разговор Христо Иречекски, автор на книгата „Градът с името на Апостола” и беседа  „Американска литература“

НУ”Христо Ботев”ще отвори врати за бивши ученици, родители и граждани. Учениците ще посетят детския отдел при библиотека „Веселина Геновска” и  къща музей ”Георги Парцалев”. Ролята на читалището за съхраняване на българския дух е темата на разговора, в който ще се включат учениците, в арт работилницата „Сръчковци” се очаква да привлече любителите на приложните изкуства.

В село Асеновци проявите ще започнат с откриване на изложба в местното читалище на ученици от ОУ „Христо Ботев”. В сомото училище ще има Ден на отворени врати.Публична изява на тема  „Какво научих с помощта на компютъра” и спортен празник са другите инициативи в Асеново за Деня на „Учене през целия живот”.

ЦДГ „Слънце“  и ОДЗ „Локомотив” в Левски също ще са активни участници в инициативата. Ще има спортен празни, по време на койтодецата ще се запознаят с правилата за безопасност на движението, а за родителите е автотренинга „Аз детето – ученик“ и „Каквознаем за своето дете”. Любопитни се очаква да бъдат ролевите игри „Вечер без компютър” и „Да поиграем с мама и татко”. ПРедвидени са разбира се работилници по изкуствата, музикален празник, а ОДЗ „Локомотив” ще бъде открита „Библиотека за родители”.

Методите за преподаване сега и в миналото ще са в основата на срещата разговор с пенсионирани учители и деца, организирана от  ОДЗ „Люляк“ в село Малчика  съвместно с ОУ „В.Левски“ и НЧ „Пробуда 1928″ . А читалище „Георги Парцалев“ в Левски, библиотека „Веселина Геновска“ и ОУ „Максим Горки“ще направят анкета с ученици и възрастни за отношението на хората към библиотеката.

Община Левски също ще се включи в инициативата „Учене през целия живот” и с информационен кът „Как се пише заявление“, за да подпомогне гражданите в писането на заявления и други документи, които подават до общинска администрация.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...