Акценти
Начало / Крими / Ученици получиха пробация заради кражба

Ученици получиха пробация заради кражба

Две момчета получиха наказание пробация заради извършена от тях кражба. Едното от момчетата, с инициали Т. Т., е ученик в 10 клас, а другото – Й. Й., в 9 клас. И двамата нямат предишни простъпки. В кражбата е имало и трети участник – П. Ц., чието наказание все още не е известно.

Т. Т. и Й. Й. са сключили споразумение с прокуратурата, в което са признали вината си. В периода от 1 септември 2012 год. до 22 януари 2013 год. в с. Тодорово те откраднали от къщата на италиански гражданин куфар с инструменти, порцеланов умивалник, ударна бормашина, ъглошлифовъчна машина и други вещи на обща стойност 384,59 лв.

Страните са се споразумели на двамата ученици да бъде наложено наказание пробация при кумулативното налагане на следните пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца при явяване и подписване при пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично. Освен това, момчетата ще трябва задължително за същия период да имат и срещи с пробационен служител. Причинените от кражбата имуществени вреди са възстановени.

Със споразумението наказателните производства са прекратени. Определението е окончателно и не подлежи на жалба или протест.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...